1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Maastrichtse terreurverdachte komt terug naar Nederland

De Nederlandse terreurverdachte Ramona S. uit Maastricht komt volgende week donderdag terug naar Nederland. Ze werd in september in Servië aangehouden en wordt nu door het land uitgeleverd.

Ze was toen volgens de Servische krant Vecernje Novosti vijf maanden zwanger. Ze zou twee keer eerder verdacht zijn geweest van terrorisme. Ruim een jaar geleden bekeerde ze zich tot de islam en ze zou zijn geradicaliseerd. Ze was mogelijk op weg naar Syrië om zich aan te sluiten bij een terroristische organisatie.

Opgelucht

Donderdag landt de 26 jarige verdachte op Schiphol. Daar zal ze meteen worden gearresteerd. De dag daarna wordt ze voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal bepalen of ze langer vast blijft zitten. In de tussentijd mag waarschijnlijk niemand contact hebben met S., ook haar familie niet, schrijft 1Limburg.

De moeder van Ramona zegt dat ze blij is dat haar dochter weer naar Nederland komt. "Haar moeder is ontzettend ongerust en vindt het heel vervelend dat ze al die tijd nog geen contact hebben gehad. Maar ze is ondertussen ook opgelucht dat ze niet hoeft te bevallen in Belgrado", zegt haar advocate Françoise Landerloo.

Maar de familie zit ook nog met vragen, zegt Landerloo. "Waar gaat Ramona naartoe en waar gaat ze bevallen?"

Advertentie via Ster.nl