John F. Kennedy en zijn vrouw jackie.
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Historische collectie John F. Kennedy gevonden in Eindhoven

In Eindhoven is een grote collectie boeken, dvd's, en geluidsopnames gevonden over de in 1963 vermoorde president John F. Kennedy. Het bestaan van de verzameling kwam aan het licht na het overlijden van de eigenaar van de collectie.

Kennedykenner Perry Vermeulen, die ook twee boeken over de oud-president schreef, werd na het overlijden door de familie ingeschakeld. "Ze wilden weten wat het voor een verzameling was. Ik kwam hier vorige week voor het eerst binnen en zag een collectie die ik nog nooit eerder in mijn leven heb gezien", zegt hij tegen Omroep Brabant.

Museale collectie

De verzameling bestaat uit duizenden boeken, honderden uren aan geluidsopnames, dvd's, videobanden en mappen vol onderzoeksmateriaal. "Ik kan je vertellen na meerdere, toch wel vluchtige onderzoeken, dat het gaat om een historische museale collectie."

Als topstuk van de collectie wijst Vermeulen naar een rij boeken. "Dit is het complete zesentwintig delen omvattende verslag van de Warren Commission uit 1964. Zij deden onderzoek naar de moord. Die boeken heb ik nog nooit bij elkaar gezien, echt heel bijzonder."

Interesse

Vanuit Amerika en Australië is al interesse getoond in de collectie, maar de familie en Kennedykenner Vermeulen willen de collectie in Nederland houden. Belangstellenden kunnen zich melden bij Vermeulen.

  • Omroep Brabant
    Politieverklaring uit Dallas in 1964
  • Omroep Brabant
    Op casette een interview met de broer van de vermoedelijke dader

Advertentie via Ster.nl