NOS VoetbalAangepast

FC Twente ondanks zwarte cijfers nog lang niet uit problemen

FC Twente heeft over het afgelopen seizoen een jaarrekening met zwarte cijfers ingeleverd bij de KNVB. Er staat zelfs een winst van 7,9 miljoen euro in de boeken. Ook de prognose voor het lopende seizoen is gunstig, maar de club is volgens interim-directeur Onno Jacobs nog lang niet uit de problemen.

Dat de club zulke cijfers kan overleggen is vooral te danken aan de kwijtschelding van schulden, wat FC Twente een besparing van 14,3 miljoen euro opleverde. Daarnaast bracht de verkoop van spelers afgelopen seizoen 4,6 miljoen euro op. De transfer van Hakim Ziyech naar Ajax staat voor het lopende seizoen in de boeken.

"Die winst moeten we dus wel in het juiste perspectief zien", benadrukt Jacobs. FC Twente heeft bovendien nog altijd veel schulden en is nog steeds niet uit gevarenzone. Bovendien hangt de Tukkers ook nog een claim van de belastingdienst boven het hoofd.

Onno Jacobs, interim-directeur van FC Twente

Cruciaal in het voortbestaan van de club is de garantstelling van 32 miljoen euro door de gemeente Enschede, die FC Twente wil gebruiken om een nieuwe lening af te sluiten. "Met die lening tegen een aanzienlijk lager rentepercentage gaan we dan de bestaande lening van de gemeente, van 17 miljoen euro, direct aflossen", aldus Jacobs.

Het restant wil de club gebruiken om kortlopende leningen met een hoge rente aan te passen naar langlopende leningen met een lagere rente. "Met de garantstelling kan FC Twente de basis leggen om weer gezond te worden. Dat is de volgende stap en die is absoluut noodzakelijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl