Een dorpsbewoner fotografeerde de toeristen vanuit zijn huis aan de Benmead Road
NOS NieuwsAangepast

Eindelijk weet dit Brits dorpje waarom er zoveel Chinese toeristen zijn

Maandenlang vroegen de inwoners van het Engelse Kidlington zich af waarom hun dorpje toch zo populair is bij Chinese toeristen. Inmiddels is het antwoord bekend: de toeristen komen naar het stadje voor het "echte Engelse gevoel".

Vanaf juli wordt Kidlington dagelijks bezocht door grote bussen met Chinese dagjesmensen, die door de voortuinen aan de Benmead Road lopen en selfies nemen met de dorpsbewoners. Een van de inwoners kon de nieuwsgierigheid niet meer aan en besloot vorige week op de groepen af te stappen en te vragen of ze een vragenlijst in wilden vullen.

Erg mooi

Op de lijst stonden een aantal vragen over waarom de toeristen naar het dorp kwamen, of ze het dorp leuk vonden en wat ze precies leuk vonden. "We komen hiernaartoe omdat we dit niet in China hebben", was het antwoord op de vraag wat zo bijzonder was aan Kidlington. "We zijn op zoek naar het echte Engelse gevoel."

Ook waren de toeristen nogal te spreken over het dorpje. "De omgeving zorgt ervoor dat je je dichter bij jezelf voelt. We vinden de huizen en de tuinen heel mooi."

Theorieën

Op de Facebookpagina Spotted:Kidlington deelden Britten eerder al theorieën over de plotselinge toestroom van vakantiegangers. "Zouden ze misschien denken dat ze het nabijgelegen Kirtlington bezoeken? Of heeft een onbetrouwbare gids hen verteld dat de straat voorkomt in Harry Potter-films?", werden toen genoemd als opties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl