NOS NieuwsAangepast

Politie doet dringende oproep inzake Posbankmoord uit 2003

In de Posbankmoordzaak uit 2003 zoekt een coldcaseteam van de politie de daders niet langer rond Rheden, maar in de buurt van het Brabantse dorp Erp. De politie vermoedt dat ze op de dag van de moord in een blauwe Audi-80 reden.

In het tv-programma Opsporing Verzocht deed de politie een indringende oproep aan het publiek om zich te melden met informatie die van belang kan zijn voor de oplossing van de zaak. Ook de daders werden opgeroepen zich te melden.

In tegenstelling tot wat hier en daar werd gesuggereerd, is er nog geen doorbraak in de zaak, waarbij de destijds 44-jarige Alex Wiegmink uit Drempt tijdens zijn hardlooptraining in het natuurgebied de Posbank bij Rheden werd omgebracht. Wiegminks lichaam werd dezelfde dag gevonden in zijn eigen auto, die brandend in het bos bij het Brabantse dorp Erp was achtergelaten.

Maandag maakte misdaadjournalist Peter R. de Vries al bekend dat het coldcaseteam van de politie Oost-Nederland anderhalf jaar geleden de zaak heeft heropend en met twintig rechercheurs aan de oplossing van de moord werkt.

Nieuwe technieken

Met behulp van nieuwe forensische technieken en gegevens van telefoonverkeer uit die tijd denkt de politie dat de twee daders een band hadden met Erp. In de uitzending toonde de politie een muts met het logo van het Amerikaanse honkbalteam de Chicago White Sox, waaruit kijkgaten waren geknipt. Op de muts, die vlakbij de uitgebrande auto lag, zijn DNA-sporen gevonden en een hondenhaar.

Ook is er een signalement van de daders bekend. De gouden tip die leidt tot de oplossing van de zaak, wordt beloond met 20.000 euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl