File tijdens regenachtige avondspits
NOS NieuwsAangepast

Drukste avondspits van het jaar: ruim 925 kilometer file

De regen heeft een extreem drukke avondspits veroorzaakt. Volgens de ANWB was het de drukste spits van het jaar. Op het hoogtepunt, rond 17.30 uur, stond er ruim 925 kilometer file op de snelwegen en provinciale wegen samen. Rond 19.00 uur waren de meeste files opgelost.

Het was vooral druk rond Arnhem, Utrecht en Amsterdam. Vanwege de regen hielden veel automobilisten extra afstand. "Dat is veilig, maar zorgt natuurlijk wel voor lange files", zegt ANWB-medewerker René Passet.

Er stonden extreem lange files op de A27 in beide richtingen rond Utrecht -automobilisten waren daar zeker een uur langer onderweg-, op de A5 bij Hoofddorp waar een gekantelde aanhanger van een vrachtwagen lag die pas na de avondspits weggehaald kon worden en op de A59 tussen Rosmalen en Oss. Ook bij de Coentunnel was de vertraging meer dan een uur.

Spoor

Op het spoor zijn er problemen tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen. Vanwege een defecte bovenleiding rijden er geen treinen. De NS heeft bussen ingezet, maar de extra reistijd kan oplopen tot een uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl