Demonstratie in Al Hoceima
NOS Nieuws

Elf arrestaties voor dood Marokkaanse visverkoper

In Marokko zijn elf mensen gearresteerd in verband met de dood van een visverkoper in de havenstad Al Hoceima. De man kwam vrijdag om, toen hij in beslag genomen vis uit een vuilniswagen wilde halen en door de perser in de wagen werd doodgedrukt. Het is nog niet duidelijk wie de perser aanzette, maar veel Marokkanen beschuldigen politieagenten.

Onder de arrestanten zijn twee medewerkers van het ministerie van Binnenlandse Zaken en twee lokale visserijbeambten. Ze worden verdacht van doodslag. Voor zover bekend zijn geen politiemensen gearresteerd.

Politieagenten namen vrijdag een partij zwaardvis van de visser in beslag, omdat de papieren niet in orde zouden zijn. Ze gooiden de vis meteen in een vuilniswagen om te voorkomen dat de vis alsnog verkocht zou worden. De visser sprong in de wagen om zijn partij terug te halen en toen drukte iemand op de knop van de perser.

Demonstraties

Na de dood van de visser gingen in verscheidene steden duizenden Marokkanen de straat op. Ook gisteravond werd weer gedemonstreerd tegen politiegeweld. De demonstraties verlopen vreedzaam. Vrijdag staat in Al Hoceima de grootste demonstratie op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl