Machinisten tijdens het werkoverleg in Amsterdam
NOS NieuwsAangepast

Werkoverleg: weinig treinen op Amsterdam Centraal uitgevallen

Het treinverkeer rond station Amsterdam Centraal heeft weinig last gehad van een werkoverleg van actievoerend spoorpersoneel. Tien treinen vielen tussen 17.00 en 19.00 uur door het werkoverleg uit. Bij station Rotterdam Noord konden vijf andere treinen ook niet rijden, omdat de politie onderzoek moest doen na een melding over een vuurwapen.

De NS was vooraf bang dat veel treinen door het werkoverleg niet konden vertrekken. Van Amsterdam Centraal gaan per uur normaal 45 treinen.

Reizigers moeten vanavond nog wel rekening houden met vertragingen en uitval van treinen rond de hoofdstad. Veel treinen staan door de acties nog niet op de goede plek of blokkeren een spoor op het Amsterdamse station.

Nieuwe dienstregeling

Spoorwegpersoneel hield vandaag in de avondspits werkoverleg. Honderd mensen kwamen daar op af. Twintig van hen hadden dienst en hebben het werk dus ook echt onderbroken.

Het personeel is het niet eens met de nieuwe dienstregeling die ingaat op 11 december, omdat ze vinden dat hun werk te eentonig wordt. NS-medewerkers zullen vaker op dezelfde korte trajecten worden ingezet.

De vakbonden ondersteunen de actie niet, maar zijn wel bij het overleg geweest. Morgen hebben zij een gesprek met de NS over de nieuwe dienstregeling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl