De tafelheren in Studio Voetbal: Willem Vissers, Pierre van Hooijdonk, Tom Egbers, Alex Pastoor en Kees Jansma
NOS VoetbalAangepast

'Feyenoord-Heerenveen mooiste eredivisieduel tot nu toe'

"De mooiste wedstrijd tot nu in de eredivisie." In Studio Voetbal is het oordeel van tafelheren Alex Pastoor, Kees Jansma, Pierre van Hooijdonk en Willem Vissers eenduidig over de competitietopper tussen Feyenoord en sc Heerenveen. Een veelbesproken 2-2 was na negentig minuten het resultaat.

Vissers heeft vooral genoten van de onbevangenheid van de Friezen. "Heerenveen speelde met veel lef in De Kuip, dat was mooi om te zien", aldus de verslaggever van de Volkskrant. "Ik vind de aanval Zeneli, Ghoochannejhad en Larsson een interessante, en dat lieten ze ook zien."

'Feyenoord had moeten winnen'

"Een kinderhand is tegenwoordig snel gevuld in de eredivisie", temperde Kees Jansma de opgewekte stemming. "Het was inderdaad een aardige wedstrijd, maar Feyenoord had moeten winnen. Heerenveen liet vandaag wel zien dat ze tot nu toe een sterk seizoen draaien."

Vissers vraagt zich af of Feyenoord gedurende het seizoen in staat is om hetzelfde energieniveau te brengen. "Ze spelen met veel power, zoals Karsdorp en Vilhena dat doen. Maar houdt Feyenoord dat vol? Ze hebben de uitduels met Loegansk en Go Ahead in het vooruitzicht. Zie dat maar eens dertig wedstrijden achter elkaar te doen."

'Feyenoord-Heerenveen mooiste eredivisieduel tot nu toe'

'Brands had moeten doorselecteren'

De vraag wordt opgeworpen of bij PSV een crisis is bezworen na de overwinning in de lastige uitwedstrijd tegen Vitesse (2-0). "Crisis? Het is allemaal overdreven", vindt Vissers. "PSV speelde een paar keer gelijk, terwijl er wel goed werd gevoetbald."

Vissers meent dat technisch manager Marcel Brands heeft nagelaten door te selecteren, met name waar het de aanvalslinie betreft. "Op een moment dat het goed gaat moet je dat juist doen. Op Steven Bergwijn kun je nog niet bouwen, Luuk de Jong is niet in vorm en Jürgen Locadia is nog geblesseerd", legt Vissers uit.

'Bij PSV hadden ze aanvallend moeten doorselecteren'

Opvallende methodiek Pastoor

Trainer Alex Pastoor, die met Sparta twee goede wedstrijden heeft afgewerkt tegen PSV (onder meer winst in het bekertoernooi tegen Eindhovenaren), vertelt in Studio Voetbal over zijn methodiek. "Ik wil graag van een 8 een 9 proberen te maken."

Pastoor maakt tijdens zijn oefensessies onder meer gebruik van visualisatie door zijn spelers in het kleur shirt van de tegenstander te laten trainen. "Als onze aanstaande tegenstander in een uitwedstrijd in het zwart speelt, dan spelen wij normaal gesproken in het groen."

"De magneetjes op het bord groen en zwart en de hesjes op het trainingsveld ook groen en zwart. Voor de een klinkt dat misschien marginaal, maar als dat een procentje oplevert, is dat al heel wat voor ons."

Pastoor vertelt over opvallende methoden als trainer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl