Ferdi Kadioglu redt een punt voor NEC

NEC pakt een punt bij FC Utrecht

FC Utrecht is er niet in geslaagd om in de eredivisie zijn derde zege op rij te boeken. Medemiddenmoter NEC hield Utrecht in de Galgenwaard op 1-1.

Vooral dankzij de soepel combinerende thuisploeg was de eerste helft bijzonder vermakelijk. Er waren al snel kansen, voor Nacer Barazite, Yassin Ayoub en (de beste) voor Sebastien Haller. Hij miste omdat hij aan zijn shirtje werd getrokken door Andre Fomitschow.

Tien minuten voor rust kreeg Utrecht loon naar werken: na een strakke voorzet van rechts van Richairo Zivkovic tikte Barazite via de rug van doelman Joris Delle van dichtbij binnen. Zivkovic liet kort voor rust een grote kans op de 2-0 liggen: hij kwam in balbezit na een misser van Michael Heinloth en schoot vervolgens net naast.

Vreugde bij de 1-0 van Nacer Barazite
    Utrecht leidt door een eigen treffer van doelman Joris Delle
    NEC-trainer Peter Hyballa
    Wojchiech Golla in duel met Sébastien Haller
  • NOS
    Gregor Breinburg komt niet ongeschonden uit de strijd

NEC, dat zich voor rust hooguit een enkele keer liet gelden bij een counter, kwam in de tweede helft beter voor de dag. Utrecht werd naar achteren gedrongen en het veldoverwicht leverde al snel een kans op voor Kevin Mayi, wiens hakballetje net niet hard en zuiver genoeg was. Een kwartier na rust kwam NEC langszij via de 17-jarige invaller Ferdi Kadioglu, die met een schitterend schot in de kruising zijn eerste eredivisietreffer liet aantekenen.

Tien minuten later gaf de Utrecht-defensie Janio Bikel een vrije doortocht, al liet die het buitenkansje onbenut. NEC drong aan en Utrecht, dat zijn kruit voor rust leek te hebben verschoten, wankelde. NEC drukte echter niet door en het slotoffensief van Utrecht, op jacht naar een derde zege in de eredivisie op rij, had niet al te veel om het lijf.

Kort voor tijd kreeg Utrecht nog wel een vrije trap op een gevaarlijke plek: invaller Andreas Ludwig schoot echter hoog over.