NOS

Goedemorgen! Zodra de mist is weggetrokken, belooft het fraai najaarsweer te worden, met zon en temperaturen rond 15 graden. Alleen in het noordoosten is het vaker bewolkt en kan er een bui vallen. Morgen en dinsdag blijft het zacht en droog.

Rotterdamse agent overreden en meegesleurd

In Rotterdam is gisteravond een politieagent meegesleurd door een automobilist die hij wilde aanhouden. De agent stond naast de auto en vertelde de bestuurder dat hij op verdenking van heling was aangehouden. De verdachte reed daarna achteruit over de benen van de agent. Die probeerde van binnenuit het slot van de deur te openen.

Later reed de man vooruit en werd de agent meters meegesleurd. Hij liep schaafwonden, blauwe plekken en mogelijk gescheurde armspieren op. De bestuurder is verderop met hulp van een voorbijganger alsnog aangehouden.

Klok uur teruggezet, weer vijf maanden wintertijd

Vannacht is de klok een uur teruggezet en zijn we van zomer- naar wintertijd gegaan. In totaal komt in zo'n zeventig landen vandaag een einde aan de zomertijd. De wintertijd is eigenlijk de standaardtijd. Vorige eeuw werd de zomertijd bedacht als alternatief, om in de zomer langer gebruik te kunnen maken van het zonlicht en op die manier energie te besparen. Nederland heeft het tientallen jaren gedaan zonder zomertijd, maar in 1977 werd die opnieuw ingevoerd. Volgend jaar op 26 maart gaat de klok weer een uur vooruit.

Clinton stapt op een vliegtuig om naar een nieuw campagne-evenement te gaan AFP

Clinton eist opnieuw openheid over nieuw FBI-onderzoek

De Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton heeft de FBI nogmaals gevraagd om volledige opening van zaken te geven over het nieuwe onderzoek naar haar e-mails. Ze vindt het "heel vreemd" dat de FBI het onderzoek heeft bekendgemaakt zonder meer informatie te geven en heeft ook vraagtekens bij het tijdstip, zo vlak voor de presidentsverkiezingen.

FBI-directeur Comey stuurde vrijdag een brief dat er weer onderzoek gedaan wordt naar de e-mails die Clinton als minister van Buitenlandse Zaken vanaf haar privéadres verstuurde. Aanleiding is informatie die is gevonden in een ander onderzoek, naar oud-Congreslid Weiner.

En verder vandaag..

Het cabinepersoneel van KLM voert actie. Ze houden werkonderbrekingen van 20 minuten. De actie begon om 05.00 uur en duurt tot 23.00 uur vanavond. Het personeel staakt bij alle vertrekkende vluchten. Het personeel is boos om de beslissing dat er op sommige vluchten een stewardess minder wordt ingepland.

De finale van het Ouderen Songfestival is vanmiddag in het DeLamar Theater in Amsterdam. Het is ooit begonnen in een bejaardentehuis in Amsterdam en al snel uitgegroeid tot een landelijk festival. Zo'n 170 deelnemers uit bijna alle provincies kwamen dit jaar naar de tien voorrondes die gehouden werden van Akkrum tot Rotterdam. De deelnemers zijn 55 tot 91 jaar.

En een ander soort wedstrijd in Almere vanmiddag; de tweede dag van het WK Stijldansen. Het is de eerste keer dat het evenement gehouden wordt.

Fijne dag!

STER reclame