O'G3NE ANP

Nederland stuurt de meidengroep O'G3NE naar het Songfestival in Oekraïne. De meiden zijn zelfverzekerd en gaan om te winnen. Sinds het eerste Songfestival in 1956 stuurde Nederland vier keer eerder een 'meidengroep'. Net als bij O'G3NE, dat bestaat uit drie zussen, zaten er vaak één of meer zusjes in de groepen. 

Het slechte nieuws is: de rendementen uit het verleden bieden niet veel hoop voor de toekomst, want de vier voorgangers waren niet erg succesvol. Verder dan een zevende plaats kwamen de Nederlandse vrouwengroepen niet.

En welke vier groepen waren dat dan? Bekijk het hieronder.

1970: Hearts of Soul - Waterman

De groep bestond uit drie zussen Bianca, Stella en Patricia Maessen. Het reglement stond toen eigenlijk niet toe dat er een groep meedeed. Daarom werd de naam tijdelijk omgedoopt tot Patricia en The Hearts of Souls om te doen alsof het om een solozangeres met twee achtergrondzangeressen ging. Het mocht allemaal niet baten. Ze kwamen niet verder dan een zevende plaats (van de twaalf deelnemers). 

1986: Frizzle Sizzle - Alles heeft een ritme

De groep bestond uit de zusjes Karin en Laura Vlasblom met hun vriendinnen Mandy Huydts en Marjon Keller. Ze leerden elkaar kennen bij Kinderen voor Kinderen. Ze kwamen niet verder dan de dertiende plaats. Ze vielen vooral op doordat ze op blote voeten optraden.

1997: Mrs. Einstein - Niemand heeft nog tijd

De vijfkoppige groep trad voordat ze naar het Songfestival gingen vooral op in het theater. De vijf, Suzanne Venneker, Paulette Willemse, Saskia van Zutphen, Marjolijn Spijkers en Linda Snoeij, kregen weinig punten. Ze eindigden op de 22ste plaats.

2006: Treble - Amambanda

De groep bestond uit Caroline Hoffman en de zussen Djem en Niña van Dijk. Ze zongen in een eigen, verzonnen, taal. Die sloeg overduidelijk niet aan. Ze haalden de finale niet, en kwamen zelfs niet verder dan een twintigste plek in de halve finale.

STER reclame