Een aquarel van Klaus Ross ANP

Het onderzoek naar de behandeling van vijf kankerpatiënten door alternatief behandelaar Klaus Ross gaat naar verwachting nog maanden duren. Dat laat het Openbaar Ministerie in Duitsland weten.

Het OM doet onder meer onderzoek naar het gebruik van het middel 3-BP, een glucoseblokker die kankercellen zou doden. Drie patiënten overleden nadat Ross hun dit middel had toegediend; twee werden onwel.  

Volgens het Duitse OM is het lastig te bepalen wat de invloed van het middel precies is. Een medisch team moet hiervoor eerst zelf een onderzoeksmethode ontwikkelen en dat kost tijd.

De politie is ook nog bezig met het horen van een groot aantal getuigen, onder wie oud-patiënten en nabestaanden. Dat wordt gedaan door Nederlandse rechercheurs, vaak in aanwezigheid van een Duitse officier van justitie. Die mag alleen vragen stellen via de Nederlandse politie.

Maanden

Het OM doet onderzoek naar de behandeling van vijf patiënten van Ross, vier Nederlanders en een Belg. Ross wordt verdacht van dood door schuld en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Ross kreeg in zijn behandelcentrum Bracht, net over de grens bij Venlo, vooral Nederlandse kankerpatiënten, die in Nederland uitbehandeld waren. De oprichter van het centrum vermoedt dat Klaus Ross zijn patiënten per ongeluk een overdosis 3-BP heeft gegeven. 

STER reclame