Marokkaanse zanger opgepakt in Parijs voor aanranding

Saad Lamjarred tijdens een optreden in Tunis eerder dit jaar AFP

De bekende zanger Saad Lamjarred uit Marokko is gisteren gearresteerd in Parijs, omdat hij een vrouw van 20 jaar had aangerand in zijn hotelkamer. Dat schrijven Franse en Marokkaanse media. De 31-jarige zanger is in Frankrijk voor een concert dat zaterdag zou plaatsvinden.

Hij zou de jonge vrouw hebben aangerand nadat ze zijn avances had afgewezen. Ze wist te ontsnappen uit de kamer en vluchtte naar de receptie van het hotel waar Lamjarred verbleef.

Niet de eerste keer

Lamjarred wordt er ook van beschuldigd dat hij in 2010 in New York een vrouw heeft mishandeld en verkracht, nadat ze hem had afgewezen tijdens een date. Hij is toen gevlucht uit de VS, nadat hij zijn borg had betaald. 

Als hij nu zou terugkeren naar de VS of wordt uitgeleverd, zal hij gearresteerd worden en moet hij voor de rechter verschijnen. Lamjarred heeft de beschuldigingen altijd ontkend.

Concert

Saad Lamjarred zit vast op het politiebureau in Parijs voor verhoor. Morgen wordt hij voorgeleid; dan besluit de rechter-commissaris of hij langer moet blijven vastzitten. Of het concert zaterdagavond in het Palais des Congrès in Parijs doorgaat, is niet bekend.

De Marokkaanse minister van Cultuur Mohamed Amine Sbihi volgt de zaak van dit "icoon van het Marokkaanse lied" met grote belangstelling, zei hij tegen Le Monde. Daarnaast zei de minister dat hij "alles zal doen wat nodig is om het probleem op te lossen."