Migranten verlaten 'de jungle' van Calais
NOS Nieuws

Vluchteling kan zich niet meer registreren in Calais

Migranten die nu nog naar het ontruimde illegale vluchtelingenkamp bij Calais komen, worden daar niet meer door de autoriteiten geholpen. Ze krijgen te horen dat ze moeten verdwijnen, zegt de Franse prefect Fabienne Buccio. Hij noemt het niet de taak van Calais om alle migranten die naar Europa komen, op te vangen.

De ontruiming van de 'Jungle van Calais' begon maandag en gisteren was het kamp volgens de autoriteiten leeg. De komende dagen wordt het gebied opgeruimd. De 5000 bewoners zijn elders in Frankrijk ondergebracht; het kantoor dat de herplaatsing heeft geregeld, gaat nu dicht.

Bekommeren

Volgens de hulporganisaties Help Refugees en l'Auberge des Migrants zijn vannacht bij Calais enkele tientallen en mogelijk honderden migranten aan hun lot overgelaten. "Omdat ze niet meer worden geregistreerd, is er niemand die zich om hen bekommert." Onder de migranten zijn enkele tientallen kinderen. Een deel van hen bracht de nacht door in een school waar ze werden opgevangen door vrijwilligers, zeggen de hulporganisaties.

Calais was populair onder vluchtelingen. Via deze Franse havenstad probeerden ze naar Groot-Brittannië te komen. Inwoners zijn bang dat er elders bij de stad een nieuw vluchtelingenkamp ontstaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl