NOS NieuwsAangepast

Beeld en Geluid Award voor Tweede Scherm

Met de website tweedescherm.nl heeft de NOS een Beeld en Geluid Award in de wacht gesleept. Deze zomer trok de website met statistieken over het verloop van de wedstrijd en spelers veel bezoekers.

NOS-directeur Jan de Jong is verheugd over de televisievakprijs. "Het voelt als erkenning voor het hetgeen wij doen op het gebied van Nieuwe Media. De tweede scherm-strategie is onze visie op de toekomst. Snelle verdieping, en logische links, van passief naar actief."

De Jong voegde daaraan toe: "De NOS zal dan ook vol blijven inzetten op nieuwe media. Geen stap terug, niet zachter gaan lopen maar rennen naar de toekomst toe. Ondanks de bezuinigingen die op ons afkomen en negatieve geluiden van sommige politici blijft nieuwe media topprioriteit voor de NOS. Alleen dan zijn wij een geloofwaardige, toekomstbestendige nieuwsorganisatie."

Typetjes

Andere onderscheidingen gingen naar de tv-serie Annie M.G. van de NTR/VARA, Daan Schuurman voor zijn rollen in dezelfde serie en in Schavuit van Oranje en Monic Hendrix voor haar rol in de serie Penoza. Tv-persoonlijkheid van het jaar werd Johnny de Mol.

De Beeld en Geluid Award voor beste informatieve programma ging naar de NPS-serie De Oorlog. André van Duin kreeg een speciale oeuvre-award. Volgens de jury horen zijn typetjes stuk voor stuk bij het Nederlands gedachtengoed.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl