Rel over seks in Transavia-cockpit eindigt met schikking

Aangepast
Maarten Visser / Flickr / Creative Commons by-sa

In de zogenoemde seksrel bij luchtvaartmaatschappij Transavia is een schikking getroffen. Een bedrogen echtgenoot dreigde het digitale dagboek van zijn vrouw, een purser, openbaar te maken. Daarin beschreef ze haar seksuele avontuurtjes met collega's.

De purser, oftewel hoofdstewardess, stapte daarop naar de rechter om te voorkomen dat de man de namen van die - in veel gevallen getrouwde - collega's openbaar zou maken. Volgens Omroep West heeft de rechtbank nu laten weten dat er geen vonnis wordt uitgesproken in de zaak. De twee zijn tot een akkoord gekomen. 

Wat er is afgesproken is niet bekendgemaakt; het betreft een overeenkomst tussen twee private partijen die niet openbaar gemaakt hoeft te worden.

Wraak

In het dagboek beschrijft de purser hoe ze onder werktijd seks had met collega's. Ze zegt dat het dagboek voor een deel fantasie is en dat ze het schreef als voorbereiding op een erotische roman. 

Haar man zei eerder dat hij het dagboek niet openbaar wilde maken uit wraak, maar omdat hij misstanden in de luchtvaart aan de kaak wilde stellen. De vrouw heeft eerder aangifte gedaan van stalking en bedreiging tegen de man. De twee liggen in scheiding.