Kirsten Wild
NOS WielrennenAangepast

Wild wint vijfde medaille op EK

Op de EK baanwielrennen in Saint-Quentin-en-Yvelines heeft Kirsten Wild haar vijfde medaille veroverd. Na goud op de puntenkoers en de afvalkoers, zilver op het omnium en brons op de scratch won ze zondag met Nina Kessler brons op de madison.

Wild (34) en Kessler (28) bemoeiden zich vanaf de start van de koppelkoers over 120 ronden (30 kilometer) met de strijd om de medailles. Bij acht van de twaalf sprints eindigden ze in de punten.

De Belgischen Jolien D'Hoore en Lotte Kopecky wonnen de titel door bij elke sprint punten te pakken. De Britsen Emily Kay en Emily Nelson hielden het Oranje-duo van het zilver af door de eindsprint (dubbele punten) te winnen.

Bábek pakt titel op keirin

Bij de mannen heeft Tomás Bábek de titel op de keirin in de wacht gesleept. In de finale hield de 29-jarige Tsjech de Oekraïner Andrij Vynokoerov, de Fransman Charly Conord, de Duitser Marc Jurczyk, de Pool Patryk Rajkowski en de Brit Joseph Truman achter zich.

Bábek won eerder deze week brons op de tijdrit. Roy van den Berg en Carlo Cesar waren al in de herkansingen uitgeschakeld.

Op de madison (de koppelkoers over 200 ronden) was er ook een bijrol voor Roy Pieters en Wim Stroetinga. Zij wonnen één sprint en wisten verder geen enkel punt te pakken. Het duo werd negende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl