NOS NieuwsAangepast

AT&T bij overname Time Warner: video op mobiel is de toekomst

De Amerikaanse telecomgigant AT&T neemt mediaconcern Time Warner over, de eigenaar van onder meer CNN, HBO en Warner Bros. Met de deal is een bedrag gemoeid van meer dan 85 miljard dollar: verreweg de grootste overname in medialand van de afgelopen jaren.

Geruchten over de overname deden al enige tijd de ronde in Amerikaanse media, maar er is nu een definitieve overeenkomst, meldt AT&T in een verklaring.

AT&T zegt dat de twee bedrijven elkaar kunnen versterken, doordat steeds meer mensen video's kijken op mobiele apparaten. "De toekomst van video ligt bij mobiele systemen en de toekomst van mobiele apparaten betekent meer video's."

Onder Time Warner vallen tv-zenders als Cartoon Network, CNN en HBO, maar ook het gehele Warner Bros. Entertainment, met onder meer een filmafdeling en de Looney Tunes-tekenfilms met Bugs Bunny en Daffy Duck.

AT&T is het grootste telecombedrijf in de Verenigde Staten. Het wil zijn aandacht al een tijd verleggen naar media en entertainment. Vorig jaar kocht het satelliet-tv-aanbieder DirecTV voor een kleine 50 miljard dollar.

Time Warner-topman Bewkes lijkt een mooie slag te hebben geslagen met de deal. Twee jaar geleden bood 21st Century Fox nog 85 dollar per aandeel voor zijn bedrijf, maar dat sloeg hij af. AT&T betaalt nu 107,50 dollar per aandeel: de helft in cash, de helft in aandelen. Het aandeel Time Warner sloot gisteren rond de 90 dollar.

De transactie wordt waarschijnlijk voor het einde van 2017 afgerond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl