NOS NieuwsAangepast

Held van A20 overstelpt met bloemen en complimenten na redding kinderen

Redder A20: ik bedacht me geen seconde

De 26-jarige Vincent Bakker heeft de hele dag vrij gekregen van zijn werk om complimentjes en bloemen te ontvangen. Hij redde gisteren twee kinderen uit een brandende auto die op de vluchtstrook van de A20 bij Schiedam stond. De politie plaatste een video van de reddingsactie op YouTube en die ontving veel lof.

Vandaag was "een gekkenhuis", vertelt Bakker tegen RTV Rijnmond. Wildvreemden kwamen langs om hem te bedanken en te overladen met complimentjes. Hij ontving zelfs een bos bloemen van de burgemeester van Nissewaard en zijn bedrijf regelde een grote taart. Ook mag hij "als de storm is gaan liggen" op kosten van de baas gaan uit eten.

Later werd Bakker ook nog gehuldigd op het politiebureau Veilingweg langs de A20.

"Ik heb nog geen tijd gehad om er stil bij te staan. Het gaat wel door je hoofd heen, maar ik heb nog geen moment gezeten om te denken wat er is gebeurd. Dat komt waarschijnlijk later", vertelt hij. "Maar iedereen heeft het overleefd en is ongedeerd. Dat is het belangrijkste."

Reddingsactie

Bakker vertelde eerder al dat hij zich geen moment bedacht toen hij de brandende auto op de vluchtstrook zag staan. "Ik gooide mijn busje op de vluchtstrook en rende naar de auto. De moeder van de kinderen stapte uit, ze had nog helemaal niet het besef dat de auto in brand stond. Ze had alleen rook geroken. Ze schrok enorm en gilde: mijn kinderen, mijn kinderen."

Op de achterbank zaten een baby en een jongetje van 3, maar beide achterportieren gingen niet open. Daarom sloeg Bakker met een vuist een van de ramen in, waarna de baby in veiligheid kon worden gebracht. Later redde hij ook het andere kindje.

Shock

Op een paar schrammetjes na mankeerden de kinderen en de moeder niets. Bakker gaat zondag bij ze langs. "De moeder mist heel veel delen van het incident. Ze was natuurlijk in shock. Dat is heel begrijpelijk allemaal, maar ik wil haar video's en foto's laten zien zodat we het nog eens kunnen bespreken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl