Sonja Barend feliciteert Humberto Tan
NOS NieuwsAangepast

Humberto Tan wint Sonja Barend Award

Humberto Tan heeft de Sonja Barend Award 2016 gewonnen voor zijn interview in RTL Late Night met vier overlevenden van de aanslag in concertzaal Bataclan in Parijs op 13 november 2015. Tan kreeg de prijs voor het beste interview uit handen van Sonja Barend in De Wereld Draait Door.

Op 16 november 2015 interviewde Humberto Tan in zijn programma Ferry Zandvliet, Bob de Zwart, Frank de Wilde en Dexter Sillem. Dat was drie dagen na de schietpartij. In het interview blikken de vier vrienden terug op die avond en vertellen ze uitgebreid over de huiveringwekkende details.

Vakjury

Een jury van ruim veertig collega-interviewers, tv-critici en mediajournalisten koos Tan uit een shortlist waarop ook Jeroen Pauw en Tijs van den Brink stonden. Deze interviews waren al gekozen uit een selectie van tien gesprekken die indruk hadden gemaakt op een vakjury.

Jurylid Hans Beerekamp, die tv-recensent is van NRC Handelsblad, vindt Humberto Tan op zijn best met niet-bekende Nederlanders. Volgens hem weet Tan die optimaal op hun gemak te stellen.

Enige kandidaat

Angela de Jong van het Algemeen Dagblad vond zelfs dat Humberto Tan dit jaar als enige aanspraak kon maken op de Sonja Barend Award. "Je kunt aan de jongens zien dat ze het gebeuren herbeleven, de schietpartij, het over de lichamen heen kruipen, een veilig heenkomen zoeken bij een wildvreemde thuis, de onzekerheid dat ze elkaar kwijt zijn. Ze vertelden alles, tot in de kleinste, radeloze details."

Het is de achtste keer dat de Sonja Barend Award wordt uitgereikt. Eerdere winnaars zijn Matthijs van Nieuwkerk, Clairy Polak, Twan Huys, Mariëlle Tweebeeke, Coen Verbraak en Jeroen Pauw.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl