Anti-homoflyer verspreid in Amsterdam
NOS NieuwsAangepast

Mannen bekennen verspreiden van anti-homoflyer Amsterdam

Een man van 39 uit Rotterdam en twee 29-jarige mannen uit Den Haag hebben bekend dat ze anti-homoflyers in Amsterdam hebben verspreid. Ze wilden volgens de politie een discussie ontketenen.

Afgelopen weekend werden in twee wijken van Amsterdam anti-homoflyers verspreid. In de flyer staat dat homoseksualiteit volgens de heilige boeken van moslims, christenen en joden verboden is. Verder staat erin dat 29 procent van de homoseksuele ouders hun kinderen misbruiken. De politie kreeg tientallen meldingen over de flyers van mensen die er aanstoot aan hadden genomen.

De auto waarin de verspreiders reden is door een beveiligingscamera gefilmd. Die auto was niet van hen. Nadat de eigenaar van de wagen was benaderd door de politie, besloot hij de drie te vragen zichzelf aan te geven.

Strafbaar

Over de identiteit van de mannen wil de politie niets zeggen. Ze hebben geen banden met Adnan Oktar, een omstreden Turkse prediker met veel aanhangers onder moslimjongeren in het Westen. Ook hebben ze niets te maken met een Facebook-pagina die op de flyer staat.

Of ze iets strafbaars hebben gedaan met het verspreiden van de flyers is nog niet duidelijk. Justitie neemt daar later een besluit over.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl