AFP

Een lid van het Duitse arrestatieteam dat gisteren in Beieren door een rechts-radicaal werd beschoten, is overleden. Hij stierf vanmorgen in een ziekenhuis aan de verwondingen die hij opliep. Gisteravond werd zijn dood ook al gemeld. Dat werd herroepen toen bleek dat de politie een fout had gemaakt.

Het arrestatieteam viel gisteren de woning van de 49-jarige schutter binnen om 31 vuurwapens in beslag te nemen. Daar had hij tot voor kort een vergunning voor, maar die was ingetrokken nadat hij geweigerd had ambtenaren te ontvangen die op de naleving van de voorwaarden moesten toezien.

Vermoedelijk speelde daarbij een rol dat de man een 'Rijksburger' is. De Reichsbürger-beweging erkent de Duitse grondwet, regering en ambtenaren niet, omdat die bij een staatsbestel horen dat na de oorlog door de geallieerden is opgelegd. De beweging trekt vooral rechts-radicalen aan.

De man opende vrijwel onmiddellijk het vuur, toen het team zijn woning binnenging. De agent die nu overleden is, raakte levensgevaarlijk gewond. Een kogel trof een collega in een arm en twee andere collega's raakten lichtgewond door rondvliegende glassplinters. De verdachte wordt vandaag voorgeleid.

STER reclame