Functioneel Parket Amsterdam
NOS NieuwsAangepast

Illegaal vuurwerk voor Nederlandse markt in Duitse bunkers

In Duitsland is 40.000 kilo illegaal vuurwerk onderschept dat vermoedelijk was bestemd voor de Nederlandse markt. Het vuurwerk werd gevonden bij het doorzoeken van bunkers in de omgeving van Kleef, vlak over de grens bij Nijmegen. Bij gelijktijdige huiszoekingen door de Nederlandse politie in Nieuwegein, Vianen, Arcen en Well werd nog eens 2500 kilo in beslag genomen. Drie mensen, de vermoedelijke handelaren, zijn aangehouden.

Naar aanleiding van eerder onderzoek naar illegaal vuurwerk vermoedde de politie dat er vuurwerk was opgeslagen in de bunkers. Het zou bestemd zijn voor particulieren.

Verkopers en klanten ontmoetten elkaar vermoedelijk in een restaurant net over de grens in Nederland. De politie denkt dat de verkoper, met de wagen van een afnemer, van het restaurant naar een van de bunkers reed, die vol laadde met vuurwerk en hem dan weer afleverde bij de koper. Die bracht het vuurwerk dan verder Nederland in.

  • Functioneel Parket Amsterdam
    Een van de bunkers waar het vuurwerk werd gevonden
  • Functioneel Parket Amsterdam
    Het vuurwerk werd bij bunkers in de omgeving van Kleef aangetroffen
  • Functioneel Parket Amsterdam
    Het vuurwerk werd bij bunkers in de omgeving van Kleef aangetroffen

Er lagen in de bunkers onder meer 4400 zogeheten Cobra's 6 en 8, 5900 Shells (mortierbommen), Flowerbeds en Chinese rollen. Verder lagen er ook illegale sigaretten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl