No Surrender
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 19 oktober: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, buien trekken vanuit het noordwesten over het land. Daarbij is kans op onweer. De zuidwestenwind is matig en draait naar het noordwesten, aan zee wordt de wind soms hard. Overdag trekt de neerslag naar het zuiden. In het noorden wordt het vrij snel droog, in het zuiden kan nog lang buiige regen vallen. Vanmiddag wordt het 10 tot 13 graden.

Wat heb je gemist?

In Saudi-Arabië is een prins geëxecuteerd. Dat gebeurde volgens het Saudische ministerie van Binnenlandse Zaken omdat hij drie jaar geleden bij een ruzie een man had doodgeschoten. Het gaat om prins Turki bin Saud al-Kabir, een van de duizenden leden van de Saudische koninklijke familie. Een belangrijke functie had hij voor zover bekend niet.

De doodstraf wordt in Saudi-Arabië met grote regelmaat voltrokken, maar er zijn nauwelijks gevallen bekend van leden van de koninklijke familie die worden terechtgesteld. Een van de bekendste was prins Faisal bin Musaid al Saud, die in 1975 werd geëxecuteerd omdat hij zijn oom, koning Faisal, had vermoord.

Leden van de Saudische koninklijke familie krijgen zelden de doodstraf

Een 20-jarige student van de Rijksuniversiteit Groningen is vermist in Zuid-Korea. Bekenden zijn een zoekactie op internet begonnen en ook het ministerie van Buitenlandse Zaken is ingeschakeld. Jasper Buwalda stapte eind augustus op het vliegtuig naar Seoul om daar tijdelijk te gaan studeren.

Volgens de vermissingsoproep op Reddit.com is zijn telefoon daar snel kapotgegaan. Wel hebben zijn ouders twee weken geleden nog contact met hem gehad. Daarna is niets meer van Buwalda vernomen. Ook op zijn verjaardag, afgelopen zaterdag, liet hij niets van zich horen.

Jasper Buwalda vertrok eind augustus naar Seoul Flickr/Pyung Hoon Hwang/Reddit.com (bewerking RTV Noord)

Een medewerkster van Defensie is opgepakt voor het doorsluizen van politie-informatie aan Klaas Otto, de voormalige leider van motorclub No Surrender. Dat meldt De Telegraaf.

Volgens het dagblad werkt de vrouw op een medische afdeling op een Brabantse kazerne vanwaar ook een arrestatieteam van de politie wordt aangestuurd. Ze zou een relatie met Otto hebben gehad en hem maandenlang informatie hebben doorgespeeld over het politie-onderzoek naar hem en No Surrender.

Klaas Otto was geruime tijd leider van de motorclub No Surrender

Verder vandaag...

Het laatste debat tussen Donald Trump en Hillary Clinton wordt gehouden in Las Vegas. De NOS zendt de confrontatie vanaf 03.00 uur rechtstreeks uit op NPO 1 en NOS.nl.

Het wordt vanmiddag even superspannend voor de vluchtleiding van ESA in het Duitse Darmstadt. Rond 16.48 uur moet het Europees-Russische landertje Schiaparelli neerkomen op Mars. Het is voor het eerst dat Europa zich aan een onbemande Marslanding waagt sinds de mislukte missie van de sonde Beagle 2 in 2003. En dan moet dat ook nog gebeuren midden in het stormseizoen op de rode planeet. De landing is vanaf 15.00 uur hier live te volgen.

De wrakingskamer beslist vanmiddag om 13.00 uur of er nieuwe rechters komen in de zaak van de vermoorde Nicole van den Hurk. De familie van Nicole voelt zich al sinds het begin van het proces onvoldoende gehoord.

Fijne dag en houd het droog!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl