Het Westland werd geteisterd door een bandenprikker
NOS NieuwsAangepast

16 maanden cel voor Westlandse bandenprikker

De rechtbank in Den Haag heeft de Westlandse bandenprikker veroordeeld tot zestien maanden cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Verder mag de 20-jarige Quintin S. twee jaar niet in het Westland komen. De straf is gelijk aan de eis van het OM.

S. was zelf niet aanwezig bij de uitspraak. Hij zit nu ruim vier maanden vast. Tijdens de inhoudelijke behandeling, twee weken geleden, beriep hij zich vooral op zijn zwijgrecht.

De Westlandse bandenprikker veroorzaakte tussen september vorig jaar en mei dit jaar veel schade aan auto's in het gebied. Hij stak van bijna 300 auto's één of meer banden lek. De totale schade bedraagt tienduizenden euro's.

Slash

Op sommige auto's werden boodschappen achtergelaten, ondertekend met 'Slash'. Niet lang na zijn arrestatie werd hij voorwaardelijk vrijgelaten. Daarop probeerde S. een vriend ertoe aan te zetten om uit naam van Slash opnieuw banden lek te prikken.

Toen dat duidelijk werd, is hij weer vastgezet. De rechtbank neemt het de man bijzonder kwalijk dat hij de verdenking van zichzelf probeerde af te leiden en geen rekening hield met de gevoelens van zijn vriend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl