De dood van de vrouw had grote impact in Tilburg
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Justitie eist 30 jaar voor ombrengen vrouw met 41 messteken

Voor de rechtbank in Breda heeft het OM 30 jaar cel geëist tegen de man die in april vorig jaar een 68-jarige vrouw zou hebben doodgestoken. "De maximale tijdelijke gevangenisstraf is niet alleen passend maar ook noodzakelijk om de maatschappij tegen deze Tilburger te beschermen”, aldus de officier van justitie.

Na levenslang is 30 jaar de langste gevangenisstraf die iemand in Nederland kan krijgen. Naast het ombrengen van de vrouw wordt hij ook verdacht van een gewelddadige beroving van een echtpaar in dezelfde flat.

Bloedsporen

De vrouw werd in april vorig jaar met 41 messteken omgebracht. Het Openbaar Ministerie denkt dat de verdachte de vrouw doodstak omdat ze hem als mede-flatbewoner herkende tijdens een inbraak.

Uit onderzoek is gebleken dat de dader vanaf de begane grond naar de vierde verdieping van de flat is geklommen en via het balkon binnen is gekomen. Het slachtoffer werd aangevallen in de slaapkamer en stierf in de woonkamer aan haar verwondingen. Daarna is de woning overhoop gehaald zijn er sieraden, een bankpas en een tabletcomputer gestolen.

De 20-jarige verdachte wilde tijdens de zitting niets zeggen, maar heeft daarvoor steeds laten weten onschuldig te zijn. Volgens justitie is er genoeg bewijs tegen hem. De politie vond bloedsporen van het slachtoffer op de jas van de man en zijn alibi klopt niet met waarnemingen van zijn buren.

Volgens Omroep Brabant had de dood van de vrouw grote impact in Tilburg. Er liepen honderden mensen mee in een stille tocht voor het slachtoffer.

Voor dood achtergelaten

Terwijl het onderzoek naar de dood van de vrouw bezig was, brak de verdachte volgens het OM in bij een andere woning in het flatgebouw. De 78-jarige bewoner werd in zijn rug gestoken en samen met zijn vrouw vastgebonden achtergelaten. Hij overleefde de aanval maar net.

Advertentie via Ster.nl