Redder André neemt afscheid met een dikke knuffel
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Vissers redden kinderen uit zinkende bakfiets

Twee sportvissers hebben maandagmiddag in Leidschendam vier kinderen uit een zinkende bakfiets gered meldt Omroep West. André (69) twijfelde geen moment. Hij sprong het water van de Vliet in, achter een bakfiets met kleine kinderen aan. "We zaten te vissen toen mijn maat riep: er gaat iets mis!"

De bakfiets reed het water in, zo'n vijftig meter van waar André en Henk zaten te vissen. Zo hard ze konden liepen ze erheen. André trok zijn schoenen en jas uit en sprong het water in. Henk ging op zijn knieën op de kade zitten en strekte zijn armen uit.

Nog twee baby's

"André was de aangever, ik trok ze de kant op", zegt Henk, ook 69 jaar oud. Terwijl een vrouw de bakfiets boven water probeerde te houden, viste André twee peuters uit de wagen en gaf ze aan Henk. Maar toen ze allebei op de kant stonden en de klus geklaard leek, riep de vrouw: "Ik heb ook nog twee baby's!" Die hadden beide mannen helemaal niet gezien. Ze zaten voor in de bak. "Ze zaten ook nog eens onder een zeiltje, dus het duurde even voordat ik ze eruit kreeg", vertelt André.

Buiten levensgevaar

Een automobiliste is ook nog te hulp geschoten. Zij parkeerde haar auto aan de kant en zette de verwarming aan om de kinderen warm te houden. André deed met trillende knieën zijn verhaal. Hij wil er niet aan denken wat er ook had kunnen gebeuren. Toen hij na een uur hoorde dat de kinderen buiten levensgevaar zijn, was de opluchting groot. "Sorry hoor, ik sta gewoon te janken hier."

Advertentie via Ster.nl