De grond in de buurt van het huis waar de jongen verdween wordt onderzocht EPA

De Britse peuter Ben Needham die 25 jaar geleden verdween op het Griekse eiland Kos is omgekomen bij een ongeluk. Die conclusie trekt de politie na een drie weken durend onderzoek bij de boerderij op Kos waar Ben en zijn ouders woonden in de periode dat hij verdween.

De politie had het onderzoek heropend nadat er nieuwe informatie was binnengekomen. Die info wees erop dat Ben mogelijk was overreden door een graafmachine. 

'Er is hier toen een ongeval geweest met grote machines'

De man die de graafmachine bestuurde, stierf in 2015 aan kanker. Hij zou vlak voor zijn dood aan een vriend hebben opgebiecht dat hij de peuter per ongeluk had doodgereden en het lichaam in de buurt van de boerderij had begraven.

De Britse politie heeft de afgelopen drie weken gegraven op twee plekken in de buurt van de plek waar de toen 21 maanden oude peuter voor het laatst werd gezien. Zaterdag is een voorwerp gevonden dat Ben die dag zeker bij zich droeg. Het lag vlak bij een voorwerp uit 1991, het jaar waarin de peuter verdween. Wat voor voorwerpen dat zijn, is niet bekendgemaakt. 

Grond wordt gezeefd door het onderzoeksteam EPA

"Ben Needham is door een ongeluk om het leven gekomen in de buurt van de boerderij in Iraklis waar hij aan het spelen was", zei de onderzoeksleider op een persconferentie. Daarmee beschouwt de politie de zaak als opgelost en zijn de opgravingen stopgezet.

Dit tot groot verdriet van zijn moeder, die "het hele eiland Kos wil omploegen" om zijn overblijfselen te vinden. In de Britse krant The Sun zei ze verder dat ze hoopt dat de man die de graafmachine bestuurde "zal branden in de hel".

STER reclame