Bij dit tankstation kun je ook een wasje draaien
NOS NieuwsAangepast

Tanken, hond wassen en telefoon laten maken bij tankstation 2.0

Bemande tankstations hebben het moeilijk. Dat komt door de zware concurrentie van onbemande pompen en nieuwe ontwikkelingen als elektrisch rijden. Ze zoeken koortsachtig naar nieuwe manieren om geld te verdienen.

Volgens branchevereniging Bovag kunnen ze anders het hoofd niet boven water houden. Tankstations 2.0, worden ze ook wel genoemd, deze benzinestations van de toekomst. Te herkennen als stations met nieuwe diensten als een hondenwasserette, een telefoonreparatieservice of wasmachines met trommels waar 18 kilo was in kan; makkelijk voor bijvoorbeeld sportclubs.

Bij tankstation Zwart in Amsterdam zit sinds begin dit jaar naast de traditionele carwash een dogwash, een telefoonreparateur en een mattenwasser. "Veel tankstations hebben het zwaar", zegt Henk Bijlsma van het tankstation. "Je moet simpelweg nieuwe activiteiten ontplooien, anders is het snel met je afgelopen. De verkoop van brandstof levert vanwege de felle concurrentie gewoon te weinig op."

De toekomst: je hondje wassen bij het tankstation

Ja, ik was hier alles van mijn paard.

Klant van tankstation Zwart

Een klant is net bezig zijn hond te wassen. "Hier heb je alles bij de hand en wordt je eigen bad thuis niet vies. Hartstikke handig. Ik kom hier vaak met DJ."

Een mevrouw stopt net de paardenwas in de enorme wastrommel. "Ja, ik was hier alles van mijn paard. Zit toch altijd helemaal onder de haren, dus eigenlijk doe ik dat liever niet thuis. Dit is een prima oplossing."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl