ANP

De Gouden Televizier-Ring gaat naar het tv-programma Floortje naar het einde van de wereld. Het reisprogramma van Floortje Dessing kreeg 64 procent van de stemmen.

De andere genomineerden voor de publieksprijs voor het beste televisieprogramma waren misdaadserie Penoza en Geer en Goor zoeken een hobby.

In haar bedanktoespraak stond Dessing stil bij fotograaf Jeroen Oerlemans, die begin deze maand werd doodgeschoten in Libië. "Ik wil ook aandacht vragen voor mensen die in hun vak zo veel hebben gegeven, dat ze de hoogste prijs daarvoor hebben betaald. Dit soort mensen verdienen ook ringen."

Chantal Janzen

Op het Gouden Televizier-Ring-gala heeft Chantal Janzen de prijs gekregen voor beste tv-presentatrice. Zij won de Zilveren Televizier-Ster Presentatrice voor de derde keer op rij.

Net als vorig jaar waren Floortje Dessing (Floortje naar het einde van de wereld) en Geraldine Kemper (3 op reis) de andere genomineerden.

Humberto Tan

Bij de mannen ging de prijs naar Humberto Tan. Ook hij had al een Zilveren Televizier-Ster thuis staan. Hij won de prijs twee jaar geleden ook al.

De RTL Late Night-presentator versloeg Art Rooijakkers (Wie is de mol?) en Johnny de Mol (SynDROOM).

Voor het eerst werden er dit jaar ook prijzen uitgereikt voor de beste televisie-acteur en -actrice. Hollywoodactrice Famke Janssen reikte de Zilveren Televizier-Ster Acteur uit aan Thom Hoffman. Hij is onder meer bekend van de SBS-serie Dokter Tinus.

Bij de actrices ging de prijs naar Angela Schijf (Flikken Maastricht).

Gouden Stuiver

De Gouden Stuiver voor beste kinderserie was voor Pauls puber kookshow. Paul de Leeuw kon de prijs zelf niet in ontvangst nemen, omdat hij in het theater stond. Janny van der Heijden van Heel Holland Bakt nam hem namens De Leeuw in ontvangst.

Pip Pellens won de talent-prijs. Zij speelde in GTST en won vorig jaar Dance, Dance, Dance.

STER reclame