Een vrachtwagen wordt van de weg gedirigeerd door de politie
NOS Nieuws

Weer drukte bij Merwedebrug

Net als vanochtend staan er ook in de avondspits weer files op de A27 voor de Merwedebrug bij Gorinchem. Vanuit de richting Utrecht stond er rond zes uur vanavond zo'n 8 kilometer file. Aan de andere kant was dat 5 kilometer.

De drukte is toe te schrijven aan het afsluiten van de brug voor vrachtverkeer en bussen, zegt Patrick Potgraven van de VID. Vooral de file vanuit het zuiden is opvallend: "Die 8 kilometer file is het dubbele ten opzichte van de normale situatie."

Op de A27 is maar een rijstrook beschikbaar. Op de linkerrijstrook controleert de politie of het verbod voor voertuigen zwaarder dan 3,5 ton nageleefd wordt.

Vanochtend liep de vertraging in de spits op tot meer dan anderhalf uur. Toch valt de filelengte mee, zegt Potgraven. "Dat komt doordat een deel van het verkeer omrijdt. We zien al twee dagen file aan beide kanten. Niet alleen vrachtwagens rijden om omdat ze niet over de brug mogen, maar ook personenauto's mijden de A27, omdat ze niet in de file willen staan."

De A2 en de A16 hebben hierdoor meer verkeer te verwerken dan normaal.

Scheurtjes

De Merwedebrug is sinds dinsdag officieel gesloten voor vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton, omdat er scheurtjes in de betonconstructie zijn ontdekt. Chauffeurs die het verbod negeren, kunnen rekenen op een boete van 230 euro.

Drie Brabantse gemeenten aan de zuidkant van de Merwedebrug stuurden gisteren een brandbrief aan minister Schultz, omdat de gevolgen van de sluiting voor inwoners en ondernemers "onacceptabel groot" zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl