NOS Nieuws

Foto-data moet Tindergebruiker aan meer dates helpen

Het blijft een herkenbaar dilemma voor mensen die dating-app Tinder gebruiken: welke foto’s plaats je in je profiel en welke selfie verhoogt de kans dat je gelinkt wordt aan iemand voor een date?

Door een nieuw algoritme te gebruiken, hoopt Tinder de kans op een match tussen twee personen te vergroten. Daarmee leggen gebruikers hun liefdesleven in handen van algoritmes. Tinder gaat een algoritme loslaten op profielfoto's om te bepalen welke het meest aanspreken. Facebook en Twitter gebruiken ook al een algoritme, maar dan om te bepalen welk nieuws mensen lezen en om te tonen wat populair is.

12 procent meer kans

Als gebruikers van de Tinder-app deze optie aanzetten, gaat het algoritme testen welke profielfoto het leukst gevonden wordt en die foto wordt dan als eerste profielfoto getoond en zou dan de kans moeten vergroten dat iemand naar rechts swipet.

Door naar rechts te swipen, geef je als Tinder-gebruiker aan dat je iemand interessant vindt. Als zij jou ook interessant vinden of hebben gevonden, word je aan de andere persoon verbonden en kun je elkaar berichten sturen. Door Smart Photos aan te zetten, is de kans op succes volgens Tinder 12 procent groter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl