NOS Nieuws

Gevolgen sluiting Merwedebrug volgens gemeenten 'onacceptabel groot'

Drie Brabantse gemeenten klagen over de gevolgen van het sluiten van de Merwedebrug bij Gorinchem voor verkeer dat zwaarder is dan 3,5 ton.

In een brief aan minister Schultz van Verkeer schrijven de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem dat de gevolgen voor inwoners en ondernemers "onacceptabel groot" zijn.

De drie wethouders van verkeer noemen het sluiten van de brug voor vrachtverkeer "ad hoc en met weinig gevoel voor de impact die dit met zich meebrengt".

Ondernemers in het gebied aan de rand van de Merwede hebben de brug nodig, benadrukken de wethouders. "Omrijden heeft grote financiële en logistieke consequenties voor de betreffende ondernemers."

Sluipverkeer

Doordat vrachtverkeer nu veel moet omrijden, komt ook de verkeersveiligheid onder druk te staan. Het wegennet in de regio is volgens de gemeenten niet berekend op al het sluipverkeer.

En dan zijn er nog de gevolgen voor het openbaar vervoer. Busverbindingen in de regio hebben ook last van de afsluiting, omdat zij ruim boven het maximaal gewicht komen en dus niet over de brug mogen rijden.

De gemeenten willen dat de brug zo snel mogelijk wordt gerepareerd en dat er in de toekomst een structurele oplossing komt. Ook moet er een regeling komen voor het openbaar vervoer en vragen zij minister Schultz hoe zij omgaat met de schade die ondernemers oplopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl