ANP | Beeldbewerking: NOS

Arjen Lubach en minister Schippers zijn het niet met elkaar eens. Bij Pauw zei de minister dat haar echtgenoot zijn ontslag heeft ingediend na ongefundeerde beschuldigingen in een uitzending van Zondag met Lubach. Maar Lubach zegt op zijn beurt dat er goed onderzoek is gedaan naar de kwestie, onder meer door Follow the Money.

Zijn item kun je hier terugkijken:

Lubach noemde de rol van de man van Schippers dubieus. Hij zou als zorgconsultant artsen advies geven over de duur van behandeltrajecten en het indienen van declaraties. Op die manier zouden zowel de artsen als de consultants meer winst maken.

Maar volgens Schippers houdt haar echtgenoot zich niet bezig met dat soort praktijken. Aan tafel bij Pauw noemde de minister de kritiek op haar man oneerlijk. Zij vertelde dat haar man zich na de uitzending van Zondag Met Lubach genoodzaakt zag op te stappen bij het zorgconsultancykantoor waar hij werkte, P5COM.

Dat bedrijf zou deze beschuldigingen al vaker hebben verworpen. "Het kantoor heeft gezegd hier niet aan mee te doen. Als zoiets dan voor de zoveelste keer in een satirisch programma verschijnt, dan knaagt dat aan mijn rechtvaardigheidsgevoel", zei de minister.

Schippers zei verder dat ze niet snapt dat journalisten geen bewijs hoeven te leveren als ze iemand ervan beschuldigen immoreel te hebben gehandeld.

Met die kritiek zijn de makers van Zondag Met Lubach het niet eens. "Juist omdat het zo'n persoonlijke en gevoelige kwestie was, hebben we uitgebreid gesproken met experts, journalisten en (soms anonieme) bronnen", laten zij weten in een verklaring

De redactie zegt verder niet in te willen gaan op de uitspraken van de minister. "Ook omdat we alweer druk bezig zijn met de komende aflevering."

STER reclame