Lid van No Surrender
NOS NieuwsAangepast

'No Surrender bedreigde Panorama om publicatie artikelen'

Twee kopstukken van motorclub No Surrender hebben de hoofdredacteur van het weekblad Panorama gedwongen om een contract te tekenen twee jaar geleden, waarin hij afzag van publicatie van een serie artikelen over de club. Dat schrijft NRC.

Het ging om een rubriek waarbij verslaggeefster Mylène de la Haye van Panorama zou meekijken bij de vrouwenafdeling van No Surrender en daar elke week over zou schrijven. De serie stopte al na twee afleveringen.

In een van de artikelen zou De la Haye hebben verwezen naar criminele aspecten van de club, waarop de toenmalige leider van No Surrender, Klaas Otto, alle verdere publicaties verbood.

Contract

Otto zou twee clubleden naar Panorama hebben gestuurd, die hoofdredacteur Frans Lomans hebben bedreigd en gedwongen om het contract te ondertekenen.

In het contract staat dat mondelinge afspraken met No Surrender door de verslaggeefster zijn geschonden en dat daarom niet meer gepubliceerd mag worden. In het contract is een boeteclausule van 5.000 euro per dag opgenomen.

De politie bevestigt aan de krant dat er gesproken is over bedreiging, maar Lomans zag af van aangifte. Klaas Otto staat morgen terecht voor criminele activiteiten, zoals witwassen, mishandeling en afpersing van autohandelaren uit Noord-Brabant.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl