Ook de Verenigde Staten hebben LuckyTV ontdekt. De montage van Sander van de Pavert waarbij Hillary Clinton en Donald Trump tijdens hun debat een duet zingen, is tientallen miljoenen keren bekeken.

De huis-satiricus van het tv-programma De Wereld Draait Door gebruikte muziek van het liedje Time of My Life uit de film Dirty Dancing. In plaats van het bekende gebekvecht tussen de twee presidentskandidaten zie je ze elkaar nu liefdevol toezingen.

De Amerikaanse tv-zender CBS besteedde er aandacht aan, en sindsdien is het filmpje op Facebook en Twitter miljoenen keren bekeken en razendsnel gedeeld.

Had beter gekund

Zelf is de maker niet helemaal tevreden over het resultaat, zei hij tegen persbureau ANP. "Als ik iets meer tijd had gehad dan had ik het nog beter kunnen maken. Dat heb ik altijd wel hoor. Maar bij anderhalf uur geouwehoer kost het gewoon ontzettend veel tijd. En als miljoenen Amerikanen er om kunnen lachen, wat maakt het dan uit."

Van de Pavert kwam spontaan op het idee van een duet. "Ik heb nooit veel tijd om na te denken en ga op mijn intuïtie af, het eerste wat er in mijn kop opkomt. En dat was een duet. Door de manier waarop die lui op dat podium heen en weer bewogen. Vooral op het einde zag je dat, het leek er heel erg op alsof er gezongen werd."

"Oh my goodness", concludeert de CBS-presentator, niet bekend met de reputatie van Van de Pavert. "Je kunt zien dat sommige mensen heel veel tijd tot hun beschikking hebben."

Ook andere Amerikaanse media genieten van LuckyTV. De Huffington Post vindt het "het beste dat de verkiezingsstrijd tot nu toe heeft opgeleverd". BuzzFeed vindt het filmpje "amazing".

Wereldwijd

Niet alleen in de VS is het filmpje populair, ook onder meer Zwitserse, Oostenrijkse, Duitse, Griekse, Italiaanse en Franse media berichten er over. Het Canadese TVA krijgt van het filmpje "tranen van het lachen".

Het internationale succes van LuckyTV zorgde ervoor dat de BNN/VARA-site gisteravond enige tijd niet bereikbaar was. Ook op de site van LuckyTV zelf is het soms lastig om het filmpje zonder problemen af te spelen.

Niet satirisch, maar wel iets anders dan gebruikelijk zijn de video's over de Amerikaanse verkiezingen op NOS The Series:

NOS The Series

STER reclame