'Knullig... het is de belangrijkste verkeersader naar het zuiden'

Er mogen voorlopig geen vrachtauto's meer over de Merwedebrug bij Gorinchem. Vorige week werd al besloten dat trucks van 60 ton of zwaarder niet meer over de brug op de A27 mochten rijden, omdat er haarscheurtjes in de draagbalken zitten. 

Nu is besloten dat alle vrachtwagens tussen Breda en Gorinchem moeten omrijden. Ook de bussen van Arriva gaan niet meer over de brug. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd.

Op de informatieborden boven de weg en tekstborden langs de weg wordt vrachtwagens duidelijk gemaakt dat ze moeten omrijden. De politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport controleren of het vrachtverkeer zich daaraan houdt, zei Pieter Jacobs van Rijkswaterstaat in het NOS Radio 1 Journaal.

NOS

De maatregel van vorige week werd genomen na inspectie van het noordelijk brugdeel. Het afgelopen weekend bleek dat het zuidelijk deel er slechter aan toe is. Daarom is de maatregel aangescherpt, zei Jacobs.

De reparatie gaat minimaal enkele dagen duren. Hoelang precies durfde hij niet te zeggen. Personenauto's kunnen veilig gebruik blijven maken van de 55-jaar oude brug, zei hij.

Per dag rijden zo'n 95.000 voertuigen over de Merwedebrug, waarvan zo'n 19.000 vrachtwagens. De ANWB raadt vrachtwagens aan om te rijden via de A15, A2 en A59.

STER reclame