Danny Blind ANP

Oranje weerde zich dapper tegen Frankrijk, maar moest door een fout van doelman Maarten Stekelenburg toch met 1-0 buigen. "Maarten had die bal moeten pakken", oordeelde bondscoach Danny Blind na afloop over het moment dat de wedstrijd besliste. 

Stekelenburg ging na een half uur in de fout bij een schot van Paul Pogba. Een uur later bleek het een cruciale fout die Oranje nog duur kan komen te staan. "Die moet ik hebben", oordeelde de zichtbaar aangeslagen Stekelenburg. "Dit is geen blunder, maar gewoon een fout."

Blind: heel teleurstellend, hadden een punt verdiend Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Na afloop ging het niet alleen over het zwabberschot van Pogba. Kort na diens doelpunt werd Oranje een strafschop onthouden, stelde Blind vast. "Ik heb het net teruggekeken en hij maakte twee keer hands", aldus de bondscoach.

"Na de rust kwam de vierde man naar mij toe en de scheidsrechter naar de spelers. Ze vertelden dat ze het hadden teruggekeken, maar dat het absoluut geen hands was. Dan denk ik: waar gaat dit over?"

Janssen

Vincent Janssen schoot de bal tegen de handen van Laurent Koscielny en schreeuwde daarom meteen om een strafschop. Na afloop kon hij het nog altijd niet bevatten. "Als je hier geen penalty voor geeft, dan weet ik het ook niet meer. Maar hij (de scheidsrechter, red.) moest ons de hele wedstrijd al hebben", zei Janssen. 

"Maar we moeten de positieve dingen eruit halen. Ik denk dat er echt een team stond vandaag en ik denk dat we daar verder op kunnen bouwen. En ik denk dat wij vandaag nog de beste kansen hebben gehad. We kunnen trots zijn op onszelf."

STER reclame