De advertentie die is afgekeurd door Facebook Nederlandse brandwondenstichitng

Facebook heeft een advertentie van de Brandwonden Stichting met daarop een brandwondenslachtoffer geweigerd. Afbeeldingen die een lichaam als perfect of juist ongewenst weergeven zijn volgens de regels van het bedrijf niet toegestaan.

De Brandwonden Stichting heeft geprobeerd contact te krijgen met Facebook, maar dat is niet gelukt. "Ik heb jullie direct een bericht gestuurd met de vraag of jullie werkelijk bedoelen dat Kim een ongewenst lichaamstype heeft. 0 respons", schrijft een medewerker in een open brief op Facebook.

Facebook laat aan de NOS weten de situatie vervelend te vinden. Het is een fout die zal worden hersteld.

Schrikken

De advertentie is een aankondiging van de komende collecte. "Die collecte is vandaag de dag nog steeds ontzettend belangrijk voor het opleiden van brandwondenverpleegkundigen en tot nazorg, preventie en wetenschappelijk onderzoek", schrijft de medewerker.

Volgens regionale omroep NH schrok de vrouw die op de advertentie te zien is toen ze zag dat de campagne was geweigerd. "Het kwam even hard aan, maar daarna vond ik het alleen maar belachelijk", zegt ze. "En het scheelt dat het niet een persoon is die zoiets bepaalt."

STER reclame