Het beeld van vrouwe Justitia
NOS NieuwsAangepast

Onderzoek naar illegale huwelijken in moskee Almere

Het Openbaar Ministerie onderzoekt mogelijke illegale huwelijken in de Al-Raza-moskee in Almere. In het tv-programma Undercover in Nederland waren hiervan gisteravond beelden te zien.

In de uitzending deed een vrouw alsof ze wilde trouwen met een moslim. Zij zou zijn derde echtgenote worden. Een verborgen camera legt in de moskee vast dat de voorzitter van het gebedshuis wil meewerken aan het huwelijk. Trouwen met meerdere partners is in Nederland verboden.

Burgemeester Franc Weerwind zegt in een reactie tegen Omroep Flevoland geschrokken te zijn. Hij wil meer weten. De burgemeester heeft het moskeebestuur uitgenodigd voor een gesprek.

Debat

Naar aanleiding van de uitzending heeft de PVV in Almere een debat aangevraagd in de gemeenteraad. CDA en SP hebben Kamervragen gesteld.

Undercover in Nederland heeft zich de woede op de hals gehaald van twee andere moskeeën. De gebedshuizen beklagen zich erover dat ze ten onrechte in verband gebracht worden met illegale huwelijken. Het tv-programma liet beelden van de gebouwen van de moskeeën zien.

Rectificatie

Zowel de Omar Ibn Al Khattab-moskee in Almere Buiten als het Islamitisch Centrum Imam Malik in Leiden eist een rectificatie van Undercover in Nederland. De moskee dreigt naar de rechter te stappen als het programma daar niet op ingaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl