Persconferentie Trump vlak voor debat

Donald Trump heeft kort voor het debat van vannacht een persconferentie gehouden met vrouwen die Bill Clinton eerder hebben beticht van aanranding of verkrachting. Hij zette de beelden op Facebook

De vrouwen zaten, met Trump in het midden, achter een tafel en spraken om de beurt. Zo zei Paula Jones, voormalig werkneemster van de staat Arkansas waar Bill Clinton gouverneur was, dat Trump "een goed persoon is en niet degene die anderen zeggen dat hij is, zoals Hillary". 

Jones betichtte Clinton in de jaren 90 ervan haar seksueel te hebben lastig gevallen. 

Kathy Shelton die op 12-jarige leeftijd werd verkracht zat naast haar om steun te betuigen aan Trump. De man die haar verkrachtte werd in 1975 verdedigd door Hillary Clinton, toen in dienst van de staat Arkansas, waar het gebeurde. 

De derde vrouw die sprak was Juanita Broaddrick. Zij zei dat Bill Clinton haar heeft verkracht en dat Hillary haar bedreigde. Ze steunde Trump door zijn woorden bijna letterlijk te herhalen: Trump heeft misschien verkeerde dingen gezegd, maar iemands daden zeggen meer dan woorden. Iets waar Trump ook op hamerde in zijn excuus-boodschap na het uitlekken van de 'Grab them by the pussy'-video afgelopen weekend.    

Trump over vrouwen: als je een ster bent, laten ze je alles doen

Kathleen Willey, een voormalige Witte Huis-medewerkster, zei dat Amerika alles kan bereiken. "We kunnen vrede brengen in de wereld en Trump is de man die dat kan", zei ze. 

Waarom vragen jullie dat niet aan Bill Clinton?

Paula Jones

Toen Trump door verslaggevers werd gevraagd naar de uitgelekte video waarin hij zei dat je vrouwen in hun kruis kunt grijpen als je een ster bent, reageerde Paula Jones fel en riep "Waarom vragen jullie dat niet aan Bill Clinton?".

Daarna klonk applaus en stopte de korte video. Het was geen persconferentie voor alle journalisten, maar alleen voor de verslaggevers die Trump volgen tijdens zijn presidentiële campagne.

Volgens een ABC-verslaggever zullen de vrouwen in de zaal zitten tijdens het debat.

Het campagneteam van Hillary Clinton zegt niet verbaasd te zijn over "de stunt" van Trump. 

Meer video's over de Amerikaanse verkiezingen vind je op onze speciale site NOS The Series:

NOS The Series

STER reclame