Deze auto werd mogelijk gebruikt als vluchtauto bij een van de liquidaties
NOS NieuwsAangepast

Geliquideerde mannen Amsterdam waren geen zware criminelen

De slachtoffers van de twee liquidaties van gisteren in Amsterdam-West waren geen zware criminelen. Volgens de politie hadden beide omgekomen mannen geen banden met het criminele circuit.

Schietpartij in parkeergarage

Gistermiddag werd er geschoten op een auto in een parkeergarage in Amsterdam Nieuw-West. Daarbij kwam een 31-jarige man om het leven en raakte een vrouw zwaargewond. Een kindje dat in de auto zat, werd niet geraakt. De vrouw ligt nog steeds op de intensive care, het kind is opgevangen.

Binnen 24 uur twee liquidaties in Amsterdam-West

Het slachtoffer was de 31-jarige Djordy Latumahina. Volgens Het Parool had hij een eigen bedrijf in de creatieve industrie. Daarnaast was hij dj en programmeerde hij voor de Amsterdamse uitgaansclub Bitterzoet. In een bericht op zijn website schrijft de organisatie van Bitterzoet verbijsterd en verdrietig te zijn om het overlijden van Latumahina.

Latumahina is volgens de politie geen bekende in de Amsterdamse onderwereld. De Telegraaf schrijft dat zijn vrienden bang zijn dat het gaat om een 'vergismoord', waarbij hij is aangezien voor iemand anders.

Twee in het zwart geklede mannen zouden de schutters zijn. De politie zoekt in een uitgebrande auto die na de schietpartij in de buurt is gevonden naar aanwijzingen die mogelijk tot de daders te herleiden zijn. Deze auto werd misschien gebruikt als vluchtauto. Later werd in Hoofddorp nog een tweede auto gevonden.

Ruzie

Bij de andere schietpartij, in de nacht van vrijdag op zaterdag, kwam een 44-jarige man om het leven en raakten twee mannen gewond. De politie bevestigt dat de drie neergeschoten mannen geen bekenden van de politie zijn.

Het onderzoeksteam denkt dat de schietpartij ontstond na een ruzie op straat met drie of vier anderen. Daarbij trok een van hen een wapen en opende het vuur.

De politie gaat ervan uit dat tussen de twee schietpartijen geen verband is. Van de daders van beide incidenten ontbreekt nog ieder spoor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl