De sportzondag komt al in de vroege ochtend op luidruchtige wijze op gang met de Formule 1-race in Japan. De rest van dag zullen vooral wielrennen en voetbal de aandacht trekken.

Om 7.00 uur gaan, met Max Verstappen op de tweede startrij, de lichten op groen voor de Grote Prijs van Japan. Later op de dag zullen in de Studio Sport-uitzendingen beelden van de Formule 1-wedstrijd te zien zijn, maar de verwikkelingen op het circuit van Suzuka zijn van begin tot eind op de voet te volgen via het liveblog op NOS.nl.

BMC was vorig jaar in Richmond de snelste in de ploegentijdrit EPA

In de middaguitzending, vanaf 13.10 uur op NPO 1 en op NOS.nl, gaat de focus richting de WK wielrennen in Qatar. Daar staan op de openingsdag van de mondiale titelstrijd de ploegentijdritten op het programma. De vrouwen bijten het spits af, waarna vanaf 14.20 uur de mannen volgen.

Ook het Nederlands elftal eist vanmiddag de nodige aandacht op. Maandagavond speelt Oranje in de WK-kwalificatie in Amsterdam tegen Frankrijk, vandaag wordt er getraind in Alkmaar en geeft Danny Blind een persconferentie. Het praatje van de bondscoach is via een livestream te volgen op NOS.nl en komt later - net als interviews met spelers - terug in de Studio Sport-uitzendingen.

De middaguitzending, waarin ook beelden van de hockeywedstrijd HGC-Bloemendaal in de mannenhoofdklasse te zien zullen zijn, wordt afgesloten met de Sportmonoloog van voormalig wielrenner Thomas Dekker en de Andere Tijden Sport over de trip die Feyenoord-supporters in 1963 maakten naar Lissabon, ofwel 'De geboorte van het legioen'.

Danny Blind ANP Pro Shots

Langs de Lijn, vanaf 14.00 uur op NPO Radio 1, staat ook bol van de actuele sport. Uiteraard komen de bovenstaande evenementen aan bod, maar ook zijn er flitsen van de wielerkoers Parijs-Tours. Het laatste uur - van 17.00 tot 18.00 uur - is ingeruimd voor het Voetbalforum met als gasten de journalisten Arno Vermeulen (chef voetbal bij de NOS), Henk Hoijtink (Oranje-watcher bij Trouw) en trainer Robert Maaskant.

De sportdag wordt afgesloten met Langs de Lijn op de radio en Studio Voetbal op televisie, vanaf 22.13 uur op NPO 1 én NOS.nl. Youri Mulder, Co Adriaanse en AD-journalist Sjoerd Mossou schuiven deze keer aan bij presentator Tom Egbers. Ook zijn er samenvattingen te zien van de WK-kwalificatiewedstrijden van vanavond, waaronder Albanië-Spanje en Macedonië-Italië.

Uitzendingen zondag 9 oktober

Tijd Programma Medium
13.10 uur Studio Sport NPO 1 en NOS.nl
14.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
16.55 uur Andere Tijden Sport NPO 1 en NOS.nl
19.00 uur Studio Sport NPO 1 en NOS.nl
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.13 uur Studio Voetbal, met samenvattingen WK-kwalificatie NPO 1 en NOS.nl

STER reclame