Drie goals Lewandowski leveren Polen nipte zege op

WK-kwalificatie: Polen-Denemarken

Dankzij drie doelpunten van Robert Lewandowski heeft Polen zich in de WK-kwalificatie gerevancheerd voor de matige start in groep E. In Warschau versloegen de Polen Denemarken met 3-2.

Polen kwam met de schrik vrij in de eigen hoofdstad. Nadat het land begin september in Kazachstan nog een ruime voorsprong had weggegeven (2-2), bleef dat lot de Polen op eigen veld tegen Denemarken bespaard.

De Polen leken dankzij Lewandowski een duel zonder zorgen tegemoet te gaan. De spits van Bayern zorgde met een intikker, een benutte strafschop en een fraai schot in de korte hoek voor een riante 3-0 na 47 minuten spelen.

Het duel leek daarmee wel gespeeld, maar dat veranderde snel. Twee minuten na de 3-0 kopte Kamil Glik over zijn eigen doelman heen: 3-1. Met nog twintig minuten te gaan frommelde Yussuf Poulsen zelfs de 3-2 binnen. Polen wankelde even, maar ging dit keer niet door de knieën.

Vijfklappers voor Roemenië en Montenegro

Zowel Roemenië en Montenegro boekte in dezelfde groep een ruime overwinning. Respectievelijk Armenië en Kazachstan werden met 5-0 verslagen.

De wedstrijd tussen Armenië en Roemenië was geen moment spannend omdat Gor Malakyan al in de derde minuut met een rode kaart mocht vertrekken. Al na twaalf minuten was het 0-3 en na een uur was de eindstand bereikt.

Montenegro deed het in eigen huis in de eerste helft nog rustig aan, maar na een uur volgden de doelpunten elkaar in rap tempo op.