EPA
NOS NieuwsAangepast

Melania Trump keurt Donalds woorden af, maar ze vergeeft hem

Melania Trump heeft gereageerd op de denigrerende uitspraken van haar man Donald Trump uit 2005, over vrouwen. Ze laat weten dat ze de woorden van haar man onacceptabel vindt, maar dat ze het hem inmiddels heeft vergeven. Ze hoopt dat anderen dat ook doen.

De woorden die mijn man gebruikte zijn onacceptabel en beledigend. Ik hoop dat mensen zijn excuses willen aanvaarden, zoals ik ook heb gedaan.

Verklaring van Melania Trump

Donald Trump wordt overladen met kritiek sinds er opnieuw vrouwonvriendelijke opmerkingen van hem zijn opgedoken. Diverse kopstukken uit zijn eigen Republikeinse partij hebben in harde bewoordingen afstand van hem genomen.

De seksueel getinte opmerkingen over vrouwen zijn te horen in een video die is uitgelekt via de krant The Washington Post. Het is een opname uit 2005, waarin Trump zijn versiertechnieken bespreekt terwijl hij in een bus zit te praten met een televisiepresentator.

Over vrouwen zegt hij onder meer: "Ik kus ze gewoon. Ik wacht niet eens. Als je een ster bent, laten ze je het doen." Hij schept tegen zijn gespreksgenoot op over zijn tactieken, en laat weten dat hij zich niet laat tegenhouden. "Grijp ze in hun poes. Je kunt alles doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl