ANP

50Plus wil bij de komende verkiezingen een lijstverbinding aangaan met de Partij voor de Dieren, zei partijvoorzitter Nagel op een Algemene Ledenvergadering in Hilversum. Op die manier kan misschien nog een extra zetel worden gehaald. 

Volgens partijvoorzitter Nagel denken de twee partijen over veel dingen hetzelfde: ze steunen vaak dezelfde moties in de Tweede Kamer. De Partij voor de Dieren neemt volgende maand een besluit over een lijstverbinding met 50Plus.

De Tweede Kamer wil eigenlijk af van lijstverbindingen. In 2014 stemde een meerderheid voor een motie van VVD, D66 en SP die ze onmogelijk moest maken. De partijen vonden dat stemmen moeten terechtkomen bij de partij die ze ook echt heeft gekregen. Ook 50Plus en de Partij voor de Dieren steunden die motie.

Op de ledenvergadering in Hilversum is partijleider Krol aangewezen als lijsttrekker. Hij zei ervan uit te gaan dat zijn partij, die nu twee zetels in de Tweede Kamer heeft, fors groeit. In de peilingen staat 50Plus nu rond de acht zetels.

Krol hoopt dat de ouderenpartij ook in het kabinet komt, bijvoorbeeld met een coördinerend minister voor Ouderenzaken. Die zou ervoor moeten zorgen dat werkzoekende ouderen weer aan de slag kunnen en dat de AOW-leeftijd weer naar 65 gaat. 

STER reclame