Doelpuntenmaker Anouk Hoogendijk (links) laat zich bejubelen in het duel met ADO Den Haag.

Voetbalsters Ajax steviger aan kop na zege in topper

De voetbalsters van Ajax zijn na vijf speelronden als enige nog zonder puntenverlies in de eredivisie voor vrouwen. Op bezoek bij ADO Den Haag - dat tot vandaag ook vier overwinningen had geboekt - won Ajax met 2-0.

Routinier Anouk Hoogendijk zorgde halverwege de saaie eerste helft met het hoofd voor de Amsterdamse voorsprong.

Na rust ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Invaller Michelle Vrieling had die gelijkmaker op de schoen, maar stuitte van dichtbij op de Spaanse goalie Elixabete Sarasola.

In de 84ste minuut zorgde Chantal de Ridder voor de beslissing. De Ajax-spits, die haar rentree maakte na blessureleed, kopte een bal via de onderkant van de lat achter de lijn. Dat was tenminste het oordeel van de arbitrage.

Met de zege nam Ajax revanche voor de verloren finale van de KNVB-beker. Dat duel werd met 1-0 gewonnen door ADO Den Haag.

Eerste punten PSV

De voetbalsters van PSV hebben de laatste plaats in de eredivisie overgedaan aan PEC Zwolle. Na vier nederlagen won de Eindhovense ploeg met liefst 5-0 op bezoek bij Achilles '29. Vanessa Susanna was twee keer trefzeker.

De rode lantaarn is nu in bezit van PEC Zwolle. De Zwolse ploeg kwam in de laatste tien minuten nog terug van een 0-2 achterstand, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt: 2-2.