Steven Woolfe ligt in de gang van het Europees Parlementsgebouw in Straatsburg Reuters

Er komt een intern UKIP-onderzoek naar het voorval gisteren waarbij Steven Woolfe van de Britse onafhankelijkheidspartij in het Europees Parlement in Straatsburg in elkaar zakte. Ook het Europees parlement stelt een onderzoek in. 

Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. Woolfe had kort voor hij in elkaar zakte een woordenwisseling met collega Mike Hookem tijdens een fractiebijeenkomst. De ruzie zou uit de hand zijn gelopen. Volgens Woolfe heeft Hookem hem geslagen.

Persbureau Reuters meldt dat Hookem dat ontkent. Hij zegt dat Woolfe hem aanviel en dat hij hem toen van zich afduwde. Daarbij is Woolfe gevallen en stootte hij zijn hoofd, zegt Hookem. Hij zou hem niet hebben geslagen.

Ziekenhuis

Kort na de aanvaring verliet de 49-jarige Woolfe de plenaire zaal van het Europees Parlement. Hij zakte in elkaar en werd naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. CT-scans hebben niets ergs aan het licht gebracht, heeft Woolfe gezegd. Wel blijft hij nog even in het ziekenhuis, ter observatie.

UKIP gaat nu dus onderzoeken wat er is gebeurd. Nigel Farage, de voormalig leider van de UKIP en boegbeeld van de brexitcampagne, heeft gezegd dat de waarheid boven tafel zal komen.

Veel steun

UKIP zit op dit moment zonder leider. Diana James, de opvolger van Farage, ruimde deze week na achttien dagen al weer het veld. Ze voelde zich onvoldoende gesteund. 

Steven Woolfe wil nu de aanvoerder worden en hij zou kunnen rekenen op veel steun. 

STER reclame