In Brussel werd vandaag betoogd tegen de politieke impasse in België. Na zeven maanden heeft het land nog steeds geen nieuwe regering en het ziet er niet naar uit dat er snel één komt.

De demonstranten noemden het een schande dat politici al die tijd weigeren om compromissen te sluiten. Volgens hen zetten de politieke partijen daarmee de toekomst van de Belgische jeugd op het spel. Volgens de politie kwamen er zo'n 34.000 mensen naar de hoofdstad.

Een paar studenten hadden op Facebook opgeroepen tot het protest. Meer dan 20.000 mensen reageerden en lieten vooraf weten dat ze zouden meedoen.

Baarden

Drie bekende Belgen namen eerder deze maand al het initiatief om hun baard te laten staan zolang er geen nieuwe regering is gevormd. Ze riepen alle Belgen op om hetzelfde te doen.

Vlaams Belanger Gerolf Annemans maakte gisteren duidelijk dat zijn partij niet achter deze actie staat, en zette een filmpje op YouTube waarin hij zich scheert. De partij wil een onafhankelijk Vlaanderen, en ziet dus niets in een Belgische regering.

Record

De Belgische parlementsverkiezingen vonden vorig jaar plaats in dezelfde week als in Nederland, maar na 224 dagen heeft het land nog steeds geen regering.

Dat is een Europees record dat werd overgenomen van Nederland. In 1977 duurde het 208 dagen voordat Nederland een nieuwe regering had.

STER reclame